Kalsiyum gübresi, toprağı en iyi besleyen gübre çeşitlerinden biri olarak son zamanlarda hayatımıza iyice karışmış durumdadır. Bu gübreyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri ekinlere direkt ve hızlı bir şekilde etki ediyor olmasıdır. Kalsiyum gübresinin yapısı diğer gübrelerden pek farklı değildir. Granül yapıda olan bu gübre çeşidi, beyaz renklidir. Aynı zamanda kalsiyum gübresi, suda çözünebilen bir yapıya sahip olduğundan çiftçilerin oldukça ilgisini çeker. Kalsiyum, bilindiği üzere yalnızca tarım alanında değil birçok alanda son derece avantajlı bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkar. Kalsiyum, birçok endüstriyel alanda değerlendirilen bir besin kaynağıdır.

Kalsiyum nitrat, endüstri alanında farklı isimlerle anılabilir. Mesela Norveç tuzu adıyla endüstride yerini almıştır. Aynı zamanda bu madde nemi emen bir özellik gösterir. Bu maddenin son derece güvenli alanlarda saklanıyor olması gerekir. Bu madde tarım alanı haricinde çoğunlukla koku emisyonu alanında kullanılır. Ayriyeten inşaat sektöründe de betonu daha sağlam bir hâle getirmek amacıyla kullanıldığı bilinir. Dolayısıyla birçok alanda son derece kullanışlı olan bu madde, tarım alanının da olmazsa olmazıdır. Ekin işi ile uğraşan kişilerin işlerini oldukça kolaylaştırır. Hızlı bir şekilde ekine etki eden ve sağlıklı bir büyüme göstermesini sağlayan kalsiyum gübresi, günümüzde her yerden kolaylıkla temin edilebilir. 

Kalsiyum gübresi, ekini beslemesinin haricinde toprağın kalsiyum ihtiyacını da karşıladığı için her anlamda fayda sağlar. Kalsiyum gübresinin gerek toprağa gerek ekine sağladığı birçok fayda, çiftçiler tarafından sürekli olarak tercih edilmesindeki en büyük nedendir. Bu gübreyi doğru bir şekilde kullanmak ve uygulamak verim alma konusunda oldukça önemlidir. Gübreyi kullanırken miktarını doğru ayarlamak gerekir. Ekine maksimum düzeyde etki etmesini isteyen kişiler, özellikle kullanım talimatına dikkat etmelidirler. Böylelikle kalsiyum gübresinden üst düzeyde sonuç alabilir ve rahat bir şekilde ekin ekebilirsiniz. 

Kalsiyum Gübresi Ne İşe Yarar?

Kalsiyum gübresinin ekinlere sağladığı yarar tahmin edilenden daha fazladır. Kalsiyum gübresini keşfeden ve doğru bir şekilde kullanan çiftçiler, en üst düzeyde sonuç almanın mutluluğunu yaşarlar. Öncelikle kalsiyum gübresi, ekinlerin hücre duvarının ortaya çıkmasında yüksek oranda etki eden bir maddedir. Aynı zamanda kalsiyum gübresi kullanılan ekinler, dışarıdan gelen zararlara karşı ciddi anlamda korunurlar. Kalsiyum gübresinin, koruyucu bir kalkan oluşturduğu ve bu sayede ekinlerin direncini arttırdığını söylemek doğru olacaktır. 

Kalsiyum gübresinin içeriğinde yer alan azot, ekinlerin protein ihtiyacını giderir ve bu şekilde ekinler normalden daha hızlı bir büyüme gösterir. Bunun yanı sıra kalsiyum gübresi ile pH değişiminde hızlı bir başkalaşma söz konusu olmaz. Kalsiyum gübresinin tercih edilmesindeki en büyük nedenlerden biri de kaliteli ürün elde edilmesini sağlıyor olmasıdır. Bu sayede hasat edilen ürünlerin raf ömrü normalden daha uzun olur. Kalsiyum gübresi, ekinin magnezyum ve potasyum gibi önemli katyonları içeriğine almasını desteklediği için ekinin birçok kaynaktan beslenmesini sağlar. Kalsiyum gübresinin kullanıldığı ekinler olması gerektiği şekilde gelmişim gösterir. 

Kalsiyum gübresinin kullanıldığı ekinler sağlıklı bir büyüme gösterdiği için hasat edildiğinde daha kaliteli bir ürün ortaya çıkar. Ayrıca kalsiyum gübresi kullanıldığında ekinden elde edilen verim yüksek oranda artar. Kalsiyum gübresi, ekine karşı koruyucu bir kalkan oluşturduğu için olası bir hastalığın yayılımının önüne geçer. Dolayısıyla dışarıdan gelebilecek olan zararlara ve hastalıklara karşı bitki direnç gösterir. 

Kalsiyum Gübresi Ne Zaman Kullanılır?

Kalsiyum gübresinden yüksek oranda verim alabilmek için hem doğru bir şekilde uygulamak hem de doğru zamanı beklemek gerekir. Kalsiyum gübresi ekinin büyüme evrelerinin birçoğunda kullanılabilir. Ekinin yaprağı oluşmaya başladığı andan yumru ve dane gelişmesi evrelerine kadar kalsiyum gübresinin kullanımına rastlanır. Bu evrelerde kalsiyum gübresi kullanılırsa ekin hem hızlı büyür hem de oldukça güçlenir. Kalsiyum gübresinin kullanılması için özel bir mevsim yoktur. Bu gübreyi her mevsim her ekin için kullanabilir ve yüksek oranda verim alabilirsiniz. 

Kalsiyum gübresi, ekin daha tohumken toprağa ekildiği aşamada kullanılabilir. Aynı zamanda ekinin büyüme evrelerinde de destek vermesi amacıyla kalsiyum gübresi tercih edilebilir. Bazı durumlarda ise ekini korumak amacıyla kalsiyum gübresine ihtiyaç duyulur. Mesela havaların çok soğuk olduğu dönemlerde soğuğun ekine zarar vermemesi amacıyla kalsiyum gübresi kullanıldığında ekin muhafaza edilmesi olur. Bu tarz kullanımlar oldukça yaygındır. Bitkiyi dış etkenlerden koruma amacıyla kalsiyum gübresinin kullanıldığına sıkça şahit olabiliriz. Aynı zamanda çok sağanak yağışın olduğu günlerde yıkanan azotu geri getirmek maksadıyla da kalsiyum gübresi kullanılabilir. Kalsiyum gübresi hakkında detaylı bilgi için firmamızdan bilgi alabilirsiniz. 

Kalsiyum Gübresi Kullanmanın Avantajları

Kalsiyum gübresi kullanmanın sağladığı birçok avantaj vardır. Bu gübre çeşidi çok avantajlı olduğu için çiftçiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Tarım sektörüne oldukça öne çıkan bir gübre çeşididir. Kalsiyum gübresinin sağladığı avantajlardan biri suda çözünebilen bir yapıya sahip olmasıdır. Bu sayede toprakta kalmadan direkt olarak bitkiye etki eder ve hızlı bir şekilde büyümesini sağlar. Aynı zamanda kalsiyum gübresi, damla sulama metodunda da kolaylıkla kullanılabilir. Kalsiyum gübresini ekinlerine uygulayan çiftçiler, çok az zahmet çekerler. Çünkü bu gübre yalnızca topraktan değil yapraktan da uygulanabiliyor. Kalsiyum gübresinin çok fazla verimli olmasının temel sebebi, uçucu olmamasıdır. Bu gübre çeşidinin çiftçilere sağladığı avantajlardan bir diğeri de tuzluluk ya da alkalilik meydana getirmiyor olmasıdır. 

Kalsiyum gübresinin toprağa da birçok fayda sağladığından bahsetmiştik. Asitli bir yapıya sahip olan topraklarda bu gübre kullanıldığında kireç oranında ciddi bir azalma meydana gelir. Bunun yanı sıra asitli topraklarda sıklıkla görülen alüminyum ve manganın zararlı etkilerini de en aza indirir. Kalsiyum gübresi, tuzlu topraklara da birçok avantaj sağlar. Mesela tuzlu topraklarda meydana gelen verim kaybı bu gübre ile ciddi anlamda azaltılabilir. Kalsiyum gübresi, bitkinin köklerini yüksek oranda koruyarak büyümesine olumlu bir etki yapar. 

Kalsiyum gübresi her türlü toprak çeşidine olumlu etki yapan bir çeşittir. Mesela alkalin topraklarda bu gübre kullanılırsa sodyumun yıkanmasına yardımcı olur. Bu sayede de toprak yapısı ekin yetiştirmeye daha uygun bir hâle gelir. Kalsiyum gübresi her toprağa ve her ekine çok avantaj sağlayan bir çeşit olmasına rağmen ekonomik olarak gayet uygundur. Kalsiyum gübresini çiftçilerimiz oldukça kolay bir şekilde temin edebilir ve kaliteli ürünler yetiştirebilir. Kalsiyum gübrelerinden maksimum düzeyde faydalanmak için uzman ekibimizle iletişim kurabilirsiniz. 

Kalsiyum Gübresi Nasıl Kullanılır?

Kalsiyum gübresinden en fazla verim elde edilecek şekilde kullanmak gerekir. Bununla ilgili ise bilirkişilere göre en iyi yöntemler damlama, mini sprink ve yağmurlamadır. Kalsiyum gübresi, bu sulama yöntemleri ile toprağa ve yapraklara uygulanırsa çok daha verimli olur. Kalsiyum gübresinin kullanım miktarı ise değişiklik gösterir. Bu gübrenin miktarını iklim özellikleri, toprağın türü, hava sıcaklığı, sulama yöntemi ve toprağın besin değeri gibi kriterler belirler. Buradan da anlaşılacağı üzere toprağın ve bitkinin ihtiyacı göz önünde bulundurularak gübre uygulaması yapılmalıdır. 

Kalsiyum gübresi sadece sulama sistemleri ile uygulanmaz. Çiftçilerin tercihine göre bazen manuel bir şekilde serpiştirerek bazen de makine yardımıyla gübrenin uygulandığına şahit olabilirsiniz. Kalsiyum gübresinin uygulanma şekli, ekinden elde edilecek olan verim için oldukça önemlidir. Ekinin gelişme evresinde en az iki kere, en fazla dört kere üst gübre uygulaması yapılmalıdır. Önemli olan uygulama esnasında gerekli gübre miktarından az ya da fazla gübre kullanmamaktır. Aynı zamanda kalsiyum gübresinin yalnızca gerekli yerlerde kullanımı önerilir. Kaldığım gübresi kullanan çiftçiler, toprağa uygulamadan önce kesinlikle kullanım talimatlarını okunmalıdır. Böylelikle doğru ve uygun şekilde kullanmış olurlar. 

Kaldığım gübresini ekine ve toprağa uygularken maske, eldiveni gibi malzemelerin kullanılması tavsiye edilir. Kalsiyum gübresi çeşitleri ve kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sitemiz üzerinden bizlerle irtibat kurabilirsiniz.